Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z konfiturami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino wytrawne lampka
konfitura wiśniowa 10 dag
cukier puder
jabłka 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z konfiturami

Jabłka myjemy i suszymy. Ścinamy wierzch z korzonkiem i wydrążamy obszar z pestkami. Powstałe wgłębienie wypełniamy konfiturami i polewamy winem. Przykrywamy wyciętym wierzchem jabłka i pieczemy przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni /duże jabłka pieczemy dłużej/.
Jabłka pieczone podajemy na gorąco lub ostudzone, posypane cukrem pudrem albo przybrane w bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak