Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód płynny 1 l
skórka z cytryny starta 2 szt
imbir 10 dag
wódka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka miodowa

Działanie tej nalewki jest niezwykle przydatne zimą. Za każdym razem gdy czujemy, że jesteśmy przemarznięci i osłabieni należy przed snem spożyć łyżkę lub dwie tej nalewki (lub rozprowadzić ją w wodzie).
Choć do zimy daleko warto zrobić ją właśnie teraz. Nalewka jest również niezbędna w zaburzeniach trawienia.
Miód (jasny, płynny) skórkę i imbir zalewamy wódką, odstawiamy na miesiąc w ciepłe miejsce, po tym czasie zlewamy przez bibułkę do innych butelek. Odstawiamy na miesiąc. Po miesiącu nalewka jest gotowa do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.12.2011 10:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak