Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 30 dag
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 5
budyń 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
masło 1 kostka
galaretki 2

Przepis i sposób przygotowania na: lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem dodać proszek budyniowy. Mleko zagotować ostudzić i dodać do masy – zagotować. Po przestudzeniu budyń utrzeć z masłem podzielić masę na 2 części o jednej dodać kakao. Rozpuścić obie galaretki ale w oddzielnych naczyniach. W jednej maczać biszkopty i układać w tortownicy. Przekładać masą białą na przemian z kakaową. Na wierzch położyć owoce i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.01.2014 21:12
Fajny pomysł na coś smacznego.
Krzysztof42 24.11.2011 15:29
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak