Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
śliwki suszone 40 dkg
wino białe wytrawne 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżka
sól 1
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

śliwki zalewamy gorącą wodą, po 3 minutach odcedzamy, siekamy i mieszamy z cynamonem.
Schab nacinamy przez długość w środku tworząc otwór, nadziewamy go śliwkami.
Mięso nacieramy pieprzem, solą i tymiankiem.
Odstawiamy na noc.
Pieczemy w rękawie około 80 minut w piekarniku nagrzanym do 180c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 05.01.2011 05:51
Pycha. Aż ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak