Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory w puszce 1
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól i pieprz 1
mąka 1
czosnek 3 ząbki
dorsz 1 duży
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna

Oczyszczoną rybe, kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy pół cebuli, włoszczyznę i przyprawy, gotujemy aż ryba zmięknie rybe wyjmujemy, wywar nadal pozostawiamy na ogniu żeby \"mrugał\". Pozostałą cebule drobno siekamy, smażymy na niewielkiej ilość oleju, dodajemy pomidory, przyprawiamy papryką i czosnkiem sprasowanym, wrzucamy całość do wywaru, gotujemy około 10 minut, zagęszczamy zasmażką z mąki.
Na talerzach układamy kawałki ryby, zalewamy zupą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.01.2011 07:22
świetny przepis
patusia 05.01.2011 02:21
Bardzo apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak