Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolacja meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowe mieso mielone z szyn 500g
pomidory puszka 400g
strak czerwonej papryki pół
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ryż 150g
cebula biała 1
olej do smażenia
pieyruszka
sól
Papryka słodka mielona Prymat
chili 1 łyżka
pieprz
fasola puszka w sosie pomidorowym

Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja meksykańska

Cebulę siekamy, paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż mięso zbrązowieje. Następnie dodajemy pokrojone pomidory wraz z całym sosem, dolewamy szklankę wody i wszystko gotujemy przez 20 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do gotującego się mięsa dodajemy fasolkę z całym sosem i dokładamy przecier pomidorowy. Sos doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Ilość przypraw dodajemy zgodnie z własnym podniebieniem. Na koniec delikatnie dodajemy ugotowany ryż i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Danie podajemy natychmiast przybrane posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak