Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziołowa pieczeń z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 szt.
oregano 1 łyżka
migdały 2 łyżki
miód 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
bazylia 1 łyżka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: ziołowa pieczeń z grilla

polędwiczki oczyścić umyć każdy kawałek naciąć nożem kilka razy na głębokość 1 cm.wszystkie zioła wymieszać,dodać posiekane migdały,miód i wymieszać,doprawić,mięso natrzeć solą i pieprzem,a mieszanką ziół napełnić nacięcia w polędwiczkach odstawić na 2 godz.posmarować je olejem ułożyć na ruszcie i grillować 20min.często obracając od czasu do czasu posmarować oliwą,podawać z grillowanymi warzywami(dymką,pomidorami)pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.11.2013 18:32
palce lizać :-)
Angelika10 08.05.2012 20:29
super
Rique 20.11.2011 14:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak