Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w keczupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt
keczup łagodny 250 ml
keczup pikantny 250 ml
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w keczupie

karkówkę pokroić w niewielkie plastry o grubości ok 1 cm, doprawić i zostawić na jakiś czas, usmażyć na patelni chwilkę z obu stron. cebulę pokrojoną w piórka posolić lekko i zeszklić. do naczynia żaroodpornego (nie wysokiego) włożyć karkówkę, przykryć cebulą i wszytko zalać keczupami. naczynie przykryć folią aluminiową i piec ok 1 godziny w 180 st. C, jak będzie jeszcze twardawe wydłużyć pieczenie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak