Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w glazurze z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 12 szt.
dżem pomarańczowy 3 łyżki
pomarańcza duża
cytryna
musztarda 3 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: udka w glazurze z grilla

udka umyć opószyć solą i pieprzem,z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i wymieszać z dżemem pomarańczowym,musztardą i kolendrą przyprawić do smaku,tak przyrządzonym sosem posmarować udka i odstawić na kilka godzin do lodówki,udka rożłożyć na rozgrzanym grillu i piec z każdej strony ok.0,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 29.01.2012 14:05
mniam
Jaheira11 04.04.2011 23:30
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak