Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
pomidor 4 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
wino białe wytrawne 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)
karp 0,5 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach

Marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, wsypać warzywa, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i udusić na półmiękko. Do naczynia żaroodpornego wlać pozostałą oliwę, włożyć oprószone solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb filety, skropić sokiem z cytryny, polać winem. Na wierzch wyłożyć podduszone warzywa, pokrojone pomidory, całość posypać utartym żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.11.2013 11:37
bardzo lubię
Aneta41 02.12.2012 20:06
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:04
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak