Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w czerwonym winie

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 2 kawałki
cebule 2
masło 200g
czosnek 2 ząbki
maka zieniaczana 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w czerwonym winie

Cielęcinę oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy. Rozgrzewamy masło i podduszamy na nim pokrojone w krążki cebule i czosnek. Na tłuszczu układamy masło i zalewamy połową wina. Dusimy, uzupełniając wino. Dodajemy listki tymianku. Oprószamy mąką ziemniaczaną i wszystko podduszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak