Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canederli ze speckiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

speck 15dag
cebula 1
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
szczypior
mleko 1 szklanka
jaja 3
miękisz z chleba 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: Canederli ze speckiem

Kawałki chleba moczymy w mleku z dodatkiem jaj. Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek, a pod koniec dodajemy pokrojony w drobne słupki speck. Wszystko łączymy z masą chlebowo- mleczną i posiekanym szczypiorkiem. Formujemy owalne knedle i gotujemy podobnie jak kluski na parze. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 03.10.2011 21:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak