Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ananasowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: ananasowiec

Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier dalej ubijać później dodać wiórki i wymieszać łyżką. Ciasto upiec na złoty kolor. Puszka ananasów, 4 żółtka, 1 margaryna, ½ budyniu i 1 łyżka mąki pszennej. Sok z ananasów odcedzić ma być pełna szklanka jak nie będzie to dodać wodę przygotowaną. Na tym soku ugotować budyń razem z łyżką mąki. Ostudzić. Ucierać margaryną dodać żółtka i budyń. Dodać pokrojone ananasy- całość wymieszać. Biszkopt przekroić na pół. Przełożyć masą ale trochę jej zostawić. Wierzch posmarować pozostałą masą i przełożyć placek kokosowy. Pozostawić na jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.06.2012 23:17
Fajny pomysł.
Krzysztof42 23.11.2011 15:31
może być smaczny
pioge7 31.05.2011 15:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak