Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka cynamonowo-miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
miód 0,5 szklanki
cynamon 1 łyzeczka
cukier 0,5 szklanki
kakao 1 łyżka
jajko 1 szt
powidła śliwkowe 40 dag
rodzynki 10 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
kisiel żurawinowy 1 szt
orzechy włoskie 10 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka cynamonowo-miodowa

Miód z cukrem zagotować. Mąkę przesiać na stolnicę, wlać roztopiony miód, dodać jajko, sodę rozpuszczoną w łyżce wody, kakao, cynamon i dokładnie ciasto wyrobić. Powidła wymieszać z kisielem, orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami. Podzielić na połowę. Jedną część ciasta rozwałkować, położyć na przygotowanej brytfannie, posmarować powidłami z daktylami. Rozwałkować drugie ciasto i przykryć nim powidła. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Po ostudzeniu kroić w kwadraciki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.10.2012 23:25
wspaniała
Seba 13.04.2012 08:52
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak