Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z bułki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 30 dag
mleko 1,5 szklanki
jabłka 1 kg
cynamon 1 łyżeczka
bagietka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z bułki

Żóltka z 10 dag cukru utrzeć, wymieszać z mlekiem. Bułkę pokroić w długie plastry. Jabłka obrać, pokroić, wymieszać z 10 dag cukru i cynamonem. Brytfannę wyłożyć folią aluminiową. Plastry bułki moczyć w mleku z żółtkami, układać w brytfannie, wyłożyć pokrojone jabłka, przykryć plastrami bułki i pianą ubitą z resztą cukru. Włożyć do piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.05.2012 08:53
extra
aleksa123 01.11.2011 10:18
chętnie spróbuję
Pacia 24.09.2011 12:17
hmmm-jestem ciekawa smaku
Iwona51
Iwona51 18.07.2011 11:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak