Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSIO-BISZKOPT

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 3 torebki
galaretka wiśniowa 2 torebki
ananas 1 puszka
napój 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: PYSIO-BISZKOPT

Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka a następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy.Wlewamy ciasto do formy i pieczemy.Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku pysio i gotujemy z pozostałym.Ciepłą masę budyniową wykładamy na biszkopt.Na to układamy odsączone ananasy z puszki.Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wody a gdy będą tężały wylewamy na ananasy.Ciasto chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 24.10.2011 12:19
super
pigila
pigila 25.08.2011 08:57
super
marchewka 24.08.2011 00:17
mniam, apetyczny
pacpaw 21.08.2011 20:52
jaki kolorystyczny
dorotka0000025 03.08.2011 23:39
swietne
teresa18 30.06.2011 19:31
rewelacja
MAR3STA 16.04.2011 00:13
wyśmienite ciasto;)
kotlet 12.04.2011 22:04
pyszności
Izabela28 03.04.2011 12:24
pychotka:)
Ania67 27.03.2011 11:01
naprawde świetny
basia70 16.02.2011 13:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak