Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
żółta papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
rzodkiewki 6 sztuk
koperek
jogurt naturalny 1/4 szklanki
olej słonecznikowy 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca surówka

Sałatę umyć, osuszyć, liście porwać na kawałki. Ogórek pokroić w plasterki, paprykę w kosteczkę, pomidory w ósemki. Cebulę rzodkiewki pokroić w plasterki. Koperek posiekać.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z olejem słonecznikowym i sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Warzywa delikatnie wymieszać w salaterce, polać sosem i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak