Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
Goździki całe Prymat
skórka cytrynowa
brązowy cukier szczypta
mąka ziemnaczana 2 łyżki
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Sliwki umyj, osusz, wypestkuj i pokrój. Ugotuj litr wody z dodatkiem czerwonego wina, goździkami, skórką cytrynową i brązowym cukrem. Dodaj śliwki i gotuj 5 minut. Wsyp 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zagotuj. Podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.07.2011 00:38
nigdy takiej nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak