Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna tarta z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsta śmietana 5 łyżek
czosnek drobnostarty 3 ząbki
świeże listki tymianku 2 łyżki
pieprz do smaku
francuskie ciasto 1/2 opakowania
rzodkewki pokrojone w plastry 1 garść
oliwa 2 łyżki
parmezan 5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna tarta z rzodkiewką

Śmietanę, ser, czosnek i tymianek wymieszać i rozsmarować na surowym cieście francuskim. Plasterki rzodkiewki posolić i wymieszać z oliwą. Następnie wyłożyć na ciasto. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak