Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg
keczup pikantny 100 ml
papryka czerwona 1
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier
marchewka ugotowana 1
cebula 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa rybna

Rybę kroimy w kawałeczki, posypujemy solą i smażymy. Paprykę oraz marchewkę ugotowaną al dente kroimy w słupki. Do rondelka dodajemy keczup, ocet, drobno pokrojoną cebulę, paprykę i podgrzewamy. Jeśli sos będzie zbyt gęsty polewamy wody. Dusimy ok 10-15 minut. Solimy i posypujemy cukrem do smaku, wrzucamy pokrojoną marchew oraz usmażoną rybę. Przykrywamy i dusimy 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 01.04.2012 23:19
dobre
Magda60 01.04.2012 23:19
dobre
kasienka23 08.03.2012 12:25
smaczna
BernadettaP 04.02.2012 09:58
przepyszna rybka !
Sroczka 26.11.2011 10:40
ciekawy przepis
Jolanta_P-S 22.03.2011 17:59
lubie w taki sposób przygotowane rybki
Joanna108
Joanna108 11.01.2011 10:37
Bardzo lubię tak przygotowaną rybkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak