Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 1 kg
woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulki marynowane

W garnuszku zagotowujemy ocet z przyprawami. Zalewę nakryć pokrywką i odstawić do wystygnięcia. W drugim garnku gotujemy wodę z solą, wkładamy cebulki i zagotowujemy je na małym ogniu do miękkości (ok 7 minut). Odcedzamy na durszlaku, osączamy i układamy w słoikach. Zalewamy zimną zalewą, słoiki zakręcamy nakrętkami i odstawiamy w chłodne miejsce. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 26.11.2012 10:37
super przepis muszę wypróbować
Sroczka 07.04.2012 10:10
Ja również jeszcze nie marynowałam cebulki. Muszę to nadrobić w tym roku.
BernadettaP 07.01.2012 09:55
Domowej jeszcze nie robiłam, ale pora to zmienić :)
Smakosz6 29.07.2011 09:10
pychotka
Izabela/bella81 30.05.2011 00:20
fajne
Monika193
Monika193 06.04.2011 09:22
super, uwielbiam je, ale zawsze kupowałam, teraz zrobię sama.
jolaxa 02.03.2011 21:48
pycha
agata1722
agata1722 05.01.2011 11:26
uwielbiam takie cebulki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak