Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wieprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
wieprzowina
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wieprzowina

* ok. 250g szybki wieprzowej
* 2 cebule
* 2 listki laurowe
* 3 ziarna angielskie
* bulion warzywny
* sól, pieprz
* olej
* mąka


Mięso kroimy na sznycle, lekko rozbijamy tłuczkiem, obsypujemy solą i pieprzem, a następnie panierujemy w mące i smażymy po minucie z każdej strony na oleju. Przekładamy kawałki mięsa do garnka, podlewamy szklanką bulionu (tyle, by przykrywał mięso). Na tej samej patelni, na której smażyliśmy mięso, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do bulionu. Wrzucamy tam też listki laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy garnek pokrywką i dusimy mięso na wolnym ogniu ok. 40-45 min., aż będzie miękkie, a sos wyraźnie się zredukuje. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kaszą gryczaną, ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.09.2011 11:53
super przepis
angelika14 04.09.2011 11:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak