Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kg
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa marynowana

Z soli i cukry przygotowujemy zalewę. Na litr wody dodajemy 2 łyżeczki soli oraz 1,5 łyżki cukru i zagotowujemy. Fasolkę myjemy, obieramy z włókien, obcinamy końce i wkładamy do garnka. Zalewamy ją gorącą zalewą i gotujemy ok. 5 minut. Następnie przelewamy przez sito, układamy ciasno w słoikach i zalewamy zalewą w której się gotowała. Pasteryzować ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 08.09.2012 09:35
też taka robię
BernadettaP 11.02.2012 10:14
smaczna :)
iknkirke 10.12.2011 21:18
fajna
dianix 10.10.2011 17:03
nigdy takiej nie robiłam, a fasolke w końcu uwielbiam...
Misiabe 16.01.2011 16:23
nazywam to fasolką teściowej bo własnie moja teściowa co roku taką robi :)
pacpaw 13.01.2011 10:54
jako dodatek do obiadu lub z podobnie jak świeżą fasolkę, polaną masełkiem
IZABELA29 13.01.2011 09:50
pewnie smaczna do czego jej używasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak