Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajk 1
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone 80 dag
francuskie ciasto 1 opakowanie
boczek 15 plastry
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w cieście

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć do mięsa. Dodać jajko i odciśniętą bułkę. Przyprawić solą,świerzo zmielonym pieprzem i słodką papryką. Całość dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować podłużną pieczeń. Mięso przełożyć na posmarowaną tłuszczem blachę wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni. Płaty ciasta francuskiego rozmrozić w pokojowej temperaturze. Następnie ułożyć jeden na drugim, rozwałkować na posypanym mąką blacie. Obłożyć liśćmi pora i plasterkami boczku. Pośrodku umieścić pieczeń i zawinąć w ciasto.Pieczeń w cieście ponownie wsunąć do piekarnika, piec kolejnie 15 min. w tej samej temperaturze. Wyjąć z pieca i odłożyć na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.03.2013 13:59
na pewno smaczna...
Gonia555 01.09.2011 21:05
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak