Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 Łyżka
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

2 kg ziemniaków
• ½ kg mielonego mięsa
• cebula
• sól
• pieprz
• natka pietruszki
• olej

Z obranych ziemniaków odciąć z jednej strony czubek a z reszty wydrążyć miąższ.
Następnie cebulę posiekać i dodać do mięsa, wymieszać i napełnić połówki ziemniaków.
Przykryć odciętymi czubkami i ułożyć na blasze, posmarowanej olejem.
Posypać natką pietruszki i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak