Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 1 szt.
sól
majeranek
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna do smażenia
woda
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z czosnkiem

Mięso wyrobić ze startym czosnkiem i startą cebulą na tarce jarzynowej, dodać sól, i pieprz do smaku, majeranek, jajo i bułkę tartą. Wszystko razem wyrobić, uformować klopsy i włożyć na rozgrzany tłuszcz. Gdy z wierzchu się spieką, podlać lekko wodą. Pogotować pod przykryciem i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.01.2012 12:09
mmmmmmmmmmmm
Iwona51
Iwona51 18.04.2011 00:37
smaczne
daria899 09.04.2011 16:54
pycha
romanrafal
romanrafal 06.03.2011 08:58
bardzo dobre
Monika193
Monika193 28.01.2011 00:29
ja również, i są pyszne
ben-ka 12.01.2011 11:49
Też dodaję czosnek do mielonych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak