Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe, zielone kluski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak rozdrobniony 500 g
jajko 2 szt.
mąka 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe, zielone kluski

Szpinak rozmrażamy, nie odlewamy wody. Koniecznie musi być rozdrobniony!
Wbijamy 2 całe jajka, dodajemy mąkę ( ja dodaję na oko, żeby była masa nie za rzadka i nie za gęsta ). Przyprawiamy odrobinę pieprzem. Do wrzącej osolonej wody kładziemy łyżeczką ( drugą możemy z łyżki ściągać i wrzucać ) nasze kluski. Wychodzą takie małe placuszki. Gotujemy ok. 2 minut.

Podawać polane masełkiem i lekko posolone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 22.05.2012 17:12
piękne
kasienka23 12.12.2011 23:13
pysznie wygladaja :)
ilka_86 30.10.2011 21:08
pyszne
Justa32 05.09.2011 08:55
nie jadłam ....ciekawe
agano 30.06.2011 18:53
uwielbiam
Magdalena/26Mooi 01.05.2011 15:14
ciekawie wygladaja
Edyta38 15.01.2011 09:11
wypróbuję :)
Ania67 08.01.2011 09:43
Rewelacyjne- przemycę córeczce:)
marta0906 06.01.2011 12:02
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak