Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka marchwiowo-drobiowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt.
marchwi 7 szt.
cebuli 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bulion drobiowy 1 kostka
golonki indycze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka marchwiowo-drobiowa

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać obraną marchew, cebulę, 3 liście laurowe, po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego, sól oraz kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mięso i marchew wyjąć z wywaru. Gorący bulion przecedzić przez drobne sito lub gazę. Wymieszać z żelatyną. Przestudzić.

Na dno szklanych filiżanek wlać po kilka łyżek galarety. Następnie układać marchew pokrojoną w plastry i kawałki mięsa (oddzielonego od kości). Zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.02.2012 20:43
uwielbiam galaretki z mięskiem
Izabela/bella81 20.09.2011 08:07
lubię taki galarcik
Mariusz10 23.08.2011 19:32
mniam
Beatris 18.08.2011 11:58
Ładnie i smakowicie się prezentuje. Aż ma się ochotę zjeść trochę.
Ela15 09.06.2011 06:16
smaczne
Mysiunia 31.03.2011 16:08
ładnie wyglada, chociaz nie lubie takiej:)
IlonaAlbertos 14.03.2011 18:04
Mój mąż taką uwielbia :)
MAR3STA 26.01.2011 11:25
lubię taką galaretkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak