Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 Łyżka
marchew 0,5 kg
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa

0,5 kg marchwi
• 2 kostki bulionowe
• łyżka masła
• natka pietruszki
• ½ op. makaronu
• łyżeczka cukru
• sól
• pieprz
• liść laurowy

Obraną marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać ją osoloną wodą.
Dodać kostki rosołowe, cukier, ziarna pieprzu i liść laurowy,
Doprowadzić do wrzenia i trzyma c na małym ogniu do miękkości marchewki.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Przed podaniem do zupy dodać marchewkę i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.12.2011 18:57
az slinka cieknie
jolaxa 04.03.2011 14:14
pycha
angelika14 02.03.2011 13:59
mniam mniam
kanu83 15.02.2011 08:37
Ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak