Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 15 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka tortowa 5 dag
jajko 12 szt
cukier 25 dag
sok z cytryny 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowa

Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny, zmielone migdały i jeszcze chwilę ucierać. Z 7 jajek ubić pianę, dodać do ciasta, wsypać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni około 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.10.2013 09:54
ciekawy przepis
Bernadeta 03.10.2013 08:08
smaczna babka
Monika193
Monika193 23.09.2011 10:26
pyszna
pigila
pigila 18.04.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak