Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEWA DO CIAST

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier puder 5 łyżek
kakao 3 łyżki
woda 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kwaśna śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: POLEWA DO CIAST

W wodzie rozpuścić żelatynę.Cukier,kakao,margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników.Nie dopuścić do zagotowania.Po przestudzeniu do lekko ciepłej masy dodać po łyżce śmietanę.Wymieszać i polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 09.03.2011 18:25
fajna
basia70 16.02.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak