Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chapcie lasowiackie gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
kapusta kiszona 300 gr
grzyby 20 gr
ryż 50 gr
kasza jęczmienna 50 gr
przyprawa delikat

Przepis i sposób przygotowania na: Chapcie lasowiackie gołąbki

Kapustę obgotować, by liście zmiękły. Kiszoną kapustę ugotować i mieszać z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną i przyprawą Delikatem. Farszem nadziewać kapuściane liście i dusić na małym ogniu. Można też dodać przecieru pomidorowego i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak