Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 średniej wielkości
czosnek 2 ząbki
ocet 1 łyżka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY

Do gotującej się wody z solą wrzucić dwa, pokrojone jak na frytki, ziemniaki. Następnie dodać listki laurowe, pieprz ziołowy i czarny oraz kostkę rosołową. Gotować do miękkości buraków. Kolejno dodać czosnek pokrojony na 3 części. Pod koniec wlać ocet. Ocet można zastąpić sokiem z cytryny. Trzeciego buraka przekroić na 3 części, wrzucić do wywaru i gotować do czasu aż barszcz uzyska ładny kolor (ok. 5 min). Podawać najlepiej z uszkami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 23.08.2011 19:32
uwielbiam taki
Monika193
Monika193 28.03.2011 19:30
smaczny
RenataZ-et 23.01.2011 19:28
Pyszny do krokietów :)
Margo1 21.01.2011 18:57
lubię taki
MAR3STA 13.01.2011 18:43
bardzo udany ten barszczyk;)
ElizaT 05.01.2011 20:32
Dziękuję Wam ;) i Tobie Misia dziękuję ;)
misia53 05.01.2011 17:23
Obiecałam...
IZABELA29 05.01.2011 09:27
tak zdjęcia super
accee 04.01.2011 23:47
Za taki barszcz oddał bym wszystko!! Na zdjęciach wygląda wyjątkowo smakowicie!! :)
ElizaT 04.01.2011 21:35
Tak, wkradł się błąd, dzięki Misia za czujne oko.
misia53 04.01.2011 21:16
Cyba się pomyliłaś w opisie . Pokroić 2 buraki a nie ziemniaki ale barszyk też lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak