Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z żurawin i dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 70 dag
dynia 1,5 kg
cukier 1,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z żurawin i dyni

Ugotowaną w osolonej wodzie dynię przetrzeć i połączyć z przetartą żurawiną, ugotowaną wcześniej w bardzo małej ilości wody. Do połączonych przecierów dodać cukier, przełożyć do słoików i pasteryzować ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2014 09:15
musi być dobry :)
caralajna 23.02.2012 11:17
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak