Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buły z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 800 g
margaryna 400 g
sól 1 szczypta
drożdże 50 g
cukier 8 łyżek
mleko 250 ml
jabłka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Buły z jabłkiem

Mleko podgrzewamy rozpuszczamy w nim drożdże. Gdy podwoja swa objętośc łączymy z pozostałymi składnikami ,wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę .
Po tym czasie wyciągamy i wykładamy na stolnice posypana mąką .
Dzielimy na 4 części wałkujemy w kształt koła i dzielimy na 8 kawałków .Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i dzielimy na 8-10 części .
Nakładamy po jednym kawałku na jedna częśc ciasta i zwijamy jak rogala ,następnie dociskamy rękami by utworzyła się buła .Pieczemy w 175* C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.01.2014 07:17
pyszne na śniadanie
caralajna 03.02.2013 08:15
fajny pomysł
kate.500 02.01.2013 08:05
pysznosci
zdzislawa2 08.04.2012 19:44
super
Juleczka20 20.03.2012 08:05
pyszne bułeczki
Sarenka 05.11.2011 10:31
Wszelkie drożdzowości lubię bardzo ;))
mirosława4 08.08.2011 21:44
mniam pychotka
Marzena34 15.03.2011 09:37
supeeer
Mirka-Ludomila 04.03.2011 08:06
na śniadanko w sam raz
IZABELA29 05.01.2011 16:09
polecam
edyta44 05.01.2011 16:08
super smaczne
ben-ka 05.01.2011 10:04
Ale napiekłaś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak