Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z ciecierzycy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 g
masło 50 g
śmietanka kremowa 100 ml
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z ciecierzycy

Ciecierzycę moczyć w wodzie około 3 godzin.Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości( około 45 minut). Odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować razem z masłem i słodka śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałka muszkatołową.Polecam świetny dodatek do mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.09.2012 21:42
rewelacja!
Aneta2604 13.12.2011 17:52
ciekawe, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak