Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt wg mojego przepisu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 szklanka
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej 2 łyżki
cukier kryształ 1 szklanka
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt wg mojego przepisu

Z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę krupczatke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Delikatnie mieszając dodać 2 łyżki oleju i 2 łyżki wody. Upiec biszkopt, piec ok 20 min. ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 27.05.2012 07:26
Nigdy nie dodawałam wody- spróbuje.
Rybciia 24.05.2012 23:57
super
aacaac 10.01.2012 14:00
mniam
Justa32 21.11.2011 18:20
super
Seba 04.11.2011 08:54
smaczny
Ania67 28.10.2011 00:28
polecam
magical66 08.09.2011 20:07
pyszne
ankaryba 16.08.2011 19:42
super
barbara11561 31.07.2011 10:18
pyszny i uniwersalny,do wszystkiego
Ewelina38 20.05.2011 21:55
baaardzo apetycznie wygląda, świetny przepis na prosty i pyszny placuszek
kochanyptysiu 24.02.2011 20:02
super!dzieki za prosty i skuteczny przepis
RenataZ-et 07.02.2011 19:28
Świetny przepis. Bardzo lubię biszkopty :)
ElizaT 21.01.2011 03:27
ładniutki
jolajka 19.01.2011 14:54
muszę koniecznie wypróbować, biszkopt to jedyne ciasto, które nie zawsze mi wychodzi,
MAR3STA 07.01.2011 21:29
też dawniej piekłam na tortowej ale na krupczatce jest o niebo lepszy;)
mirosława4 06.01.2011 21:27
ja piekę na mące tortowej nigdy nie piekłam z krupczatki super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak