Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z ziemniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 70 dag
ziemniaki ugotowane 2 szt
mąka 5 łyżek
boczek wędzony 20 dag
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z ziemniaków

Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody. Włożyć do miski, dodać przeciśnięte przez praskę ugotowane ziemniaki i mąkę. Oprószyć sola i dokładnie wymieszać. Zagotować wodę z solą i wkładać uformowane łyżka podłużne kluski. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Ugotowane kluski wyłożyć na talerze i polać stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.10.2012 14:06
super
anulka69 19.06.2012 10:39
pycha
adam1f 31.05.2012 05:25
dobre
Juleczka20 12.10.2011 08:23
super
mehia 10.02.2011 19:25
niezłe :)
mehia 10.02.2011 19:25
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak