Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie ze skwarkami od Piotra

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
żółtko jajek 1 szt
twaróg 2 kostki
sól do smaku
kartofle 0/5 kg
cebula 2 szt.
olej 1 łyżka
słonina 10 dkg
śmietana kwaśna 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie ze skwarkami od Piotra

Mąkę połączyć z solą, żółtkiem i gorącą przegotowana wodą. Wyrobić ciasto. Kartofle ugotować, zemleć i połączyć z twarogiem, oraz usmażona cebulą. Ciasto rozwałkować, Szklanka wydusić koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić. Wrzucać na gotująca się wodę, po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty. Polewać skwarkami ze słoniny, cebulą, można dodać kwaśną śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 31.08.2011 17:28
uwielbiam
bejciu24 04.01.2011 17:12
Mniam
Emilia22 04.01.2011 17:10
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak