Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowa fantazja

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
margaryna 3\\4 kostki
brzoskwinie
migdały
cukier 1 szkl
cukier waniliowy
proszek do pieczenia
mąka pszenna 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowa fantazja

cukier 1\\2 ucieramy z cukrem waniliowym, żółtkami i margaryną , pomału dodajemy proszek i mąkę . Ucieramy dalej. Rozgrzewamy piekarnik, wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem formę i ułożyć połówki brzoskwiń pieczemy 30 minut w 180 st.. A w między czasie ubijamy białka , dodajemy do nich cukier. Wyjmujemy ciasto wylać pianę i posypać migdałami jeszcze zapiekamy 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 09.05.2012 19:41
mm..pycha
babcia
babcia 19.04.2012 09:41
super , podoba mi sie
babcia
babcia 19.04.2012 09:41
super , podoba mi sie
MAR3STA 20.01.2011 12:13
lubię bezę!
RenataZ-et 05.01.2011 10:54
Pycha ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak