Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso wieprzowe z kością 1 kg
fasola biała 0,80 kg
woda 4 l
włoszczyzna 0,50 kg
ziemniaki 2 kg
słonina 0,10 kg
cebula 0,10 kg
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zupka

Fasolę zalać na noc przegotowaną wodą. Następnego dnia w tej samej wodzie ugotować. Mięso podzielić na 8 porcji, dodać włoszczyznę, zalać wodą i gotować. Kiedy dobrze się podgotuje, dodać pokrajane w drobną kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości. Ugotowaną fasolę razem z wywarem połączyć z mięsem i warzywami. Ze stopionej słoniny, cebuli i mąki przyrządzić zasmażkę, podprawić nią zupę i zagotować. Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 04.01.2011 17:12
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak