Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 25 dag
jajko 8 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Żółtka oddzielić od białek.
Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
Piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 01.09.2011 21:07
ja dodaję łyzkę octu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak