Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 200 gram
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 SZTUKA
seler 1/2 sztuki
por 1 SZTUKA
cebula 1 SZTUKA
cytryna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 SZTUKA
zielona pietruszka 3 gałązki
śmietana 150 ml
pokrojony koperek 1 łyżka
masło 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa

Mięso umyć, zalać 1,2 l wody, osolić włożyć liść laurowy i gotować na małym ogniu. Po 30 minutach włożyć obrane, opłukane warzywa, natkę pietruszki i gotować na małym ogniu 20 minut. Wywar przecedzić. Wlać śmietanę i sok z cytryny. Wrzucić koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.05.2011 23:11
słyszałam o takiej zupce ale nie próbowałam...
ziutula
ziutula 08.01.2011 04:41
smacznego..
Grażyna13 07.01.2011 11:09
Fajny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak