szarlotka z budyniem

szarlotka z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 Szklanka
  • margaryna

    1
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • Ciasto:

    5
  • jajka

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z żółtek, cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i margaryną szybko zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i położyć na blachę pozostała część zamrozić. następnie gęsto ułożyć na cieście ćwiartki 6 dużych jabłek. ugotować 2 budynie waniliowe z 3 szklankami mleka i 2 czubatymi łyżkami cukru. gorącym budyniem polać jabłka i zetrzeć resztę ciasta. piec ok. godzinki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

14.02.2012 12:45
PYSZNIUTKA

Magda60

09.01.2012 23:52
pyszna

Magda60

09.01.2012 23:52
pyszna

Krzysztof42

19.11.2011 15:49
chętnie bym zjadł

ajres

13.05.2011 23:20
super

pigila

06.04.2011 19:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat