Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z renklod

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 600 gr
śliwki 1 renkloda

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z renklod

Z umytych śliwek usunąć pestki. Owoce zalać wodą, gotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Do uzyskanego przecieru dodać cukier i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż galaretka zgęstnieje. Gotową gorącą galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików i zamknąć je. Używać do wypieków i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak