Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do mięs

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują :)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do mięs

Składniki:
Jabłka -ilość wg. uznania
Zalewa:
1 l wody
40 dag cukru
pół łyżeczki soli
czubata łyżeczka kwasku cytrynowego lub 3 łyżki octu 10 proc.
a najlepiej sok z 3 soczystych cytryn

Przyprawy na 1 słoik- 0,5 l:
3 goździki,
5 ziarenek pieprzu czarnego,
3 ziarenka ziela angielskiego

Wykonanie:
Jabłka pokroić w ćwiartki,wydrążyć gniazda nasienne, nie obierać,poukładać w słoikach, dodać przyprawy. Z podanych proporcji ugotować zalewę i zalać nią owoce.Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 30min.Jabłka są pysznym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych,zwłaszcza drobiu ,podnoszą jego smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patelka 04.08.2010 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak