Jabłka do mięs

Jabłka do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują

    :)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
Jabłka -ilość wg. uznania
Zalewa:
1 l wody
40 dag cukru
pół łyżeczki soli
czubata łyżeczka kwasku cytrynowego lub 3 łyżki octu 10 proc.
a najlepiej sok z 3 soczystych cytryn

Przyprawy na 1 słoik- 0,5 l:
3 goździki,
5 ziarenek pieprzu czarnego,
3 ziarenka ziela angielskiego

Wykonanie:
Jabłka pokroić w ćwiartki,wydrążyć gniazda nasienne, nie obierać,poukładać w słoikach, dodać przyprawy. Z podanych proporcji ugotować zalewę i zalać nią owoce.Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 30min.Jabłka są pysznym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych,zwłaszcza drobiu ,podnoszą jego smak.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patelka

04.08.2010 14:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat