Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 średnie
fasola czerwona 1 puszka
pomidory 3 duże
czosnek 3-4 ząbki
papryka czerwona 2
sól
olej do smażenia
koncentat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, podsmażyć często mieszając na głebokiej patelni, lub po usmażeniu przełożyćdo garnka. Dodać pokrojonąw kostkę paprykę, Dusić chwilę, następnie dodać sparzone i pokrojone pomidory, fasolę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie i zredukuje się trochę ilość pomidorowego soku. Dodać łyżkę koncentaru pomidorowego, sól, pieprz, parykę słodką i ostrą oraz chilli. Wymieszać. Danie powinno być dość pikantne. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.11.2012 18:34
smaczne
elaela123 05.01.2011 20:30
robię, uwielbiam latem z pachnącymi pomidorami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak