Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba amur smażona z prażoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 sztuka
olej do smażenia 4 łyżki
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba amur smażona z prażoną cebulką

Amura oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w dzwonki. Jeśli dzwonki wychodzą dość grube możemy rozkroić je na połowę. Następnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na 40 minut. Mąkę mieszamy z przyprawą do ryb i oprószamy nią kawałki amura. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypujemy prażoną cebulką i zdejmujemy z ognia. Podawać ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 05.06.2012 18:57
tak tak rybka rządzi
edyta44 18.04.2012 10:22
apetycznie
BernadettaP 09.02.2012 14:19
wygląda bajecznie !
pacpaw 10.04.2011 16:48
heheh :o) Amur osiąga dość spore rozmiary i dobrze się chowa w moim stawie. Dlatego się pojawiła ;O)
bami 10.04.2011 12:12
Amur...taka krzyżówkowa ryba ;)
Motorek 07.04.2011 00:16
smaczna
ewelina/bunia 02.04.2011 09:37
super
MAR3STA 05.01.2011 16:45
nigdy nie jadłam takiej rybki, a tak przyrządzona na pewno jest smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak