Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z nispodzianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
masło 4 dag
mąka 1 łyżka kopiasta
mleko 250 ml (szklanka)
marchew 3
ziemniak 3
kalarepka młoda 1
cebula 1
pomidory 4
Musztarda miodowa Prymat pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku
cheddar 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z nispodzianką

Obrane i umyte warzywa wraz z cebula pokroic w drobna kostke i gotowac 15 min w osolonej wodzie. Pomidory podsmarzyc i po sciagnieciu skorki zmiksowac. Do wysmarowanej maslem naczynia zaroodpornego przelozyc przygotowane jarzyny, zalec je zmiksowanymi pomidorami i przyprawic do smku sola i pieprzem. Pozostale maslo stopic na patelni wsypac make podsmazyc na zloty kolor. Dodac musztarde i powoli wlewac mleko starannie mieszajac. mase ostudzic po czy wymieszac z zoltkami i serem. Lekko osolic. Bialka ubic na sztywna piane i polaczyc z masa zoltkowo-serowa, wylozyc na jarzyny w naczyniu zaroodpornym. syflet wstawic do nagrzanego piekarnika (190C) i zapiekac 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muflon 11.01.2011 19:59
prosty i smaczny
jolaxa1 05.01.2011 17:36
super
Helga 04.01.2011 15:38
Na pewno wyprobuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak